Hranice: Zlepšovat kvalitu ovzduší může každý z nás

22.11.2020 10:48

Kvalita ovzduší v Hranicích je velký problém, zejména na podzim a v zimě při inverzích, ale nejen tehdy. Něco ovlivnit nemůžeme, například dálkový přenos z průmyslových oblastí na severu, na mnohé ale vliv mít můžeme.

Hranice: Zlepšovat kvalitu ovzduší může každý z nás
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Město samotné má maximální snahu méně příznivou imisní situaci v Hranicích řešit. Například přispíváme občanům města, kteří uspěli v žádosti o dotaci na výměnu kotle v rámci programu „Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji“ dalšími 7% celkových nákladů. Zároveň jsme ve spolupráci s Hranickou rozvojovou agenturou zajistili informační místo, na kterém byly poskytovány informace a rady o tomto dotačním programu. Pravidelně v letních měsících provádíme zvýšenou očistu ulic kvůli snížení četnosti polétavého prachu PM10. Na sklonku roku 2018 město Hranice zřídilo monitoring kvality ovzduší. Aktuální informace jsou přístupné neustále přístupné veřejnosti nejen na webu města, ale také na velké obrazovce na Tř. 1. Máje.

Město také aktivně podporuje bezmotorovou dopravu jak výstavbou cyklostezek, tak i připravovanou stavbou cyklověže na vlakovém nádraží. Má plně elektromobilovou MHD.

Ke zlepšení kvality ovzduší ale může přispět každý z nás. Proto vám chceme přinést několik doporučení, jak to dělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…