Humpolec: Příjemnější vstup do vody, moderní hřiště i zázemí

31.03.2022 6:32 | Tisková zpráva

Pařezáč bude do letní sezony v novém

Humpolec: Příjemnější vstup do vody, moderní hřiště i zázemí
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Ještě letošní letní sezona u rybníku zvaném Pařezáč v Plačkově, místní části Humpolce, bude ve znamení nového prostředí. Jednou z plánovaných investic města pro rok 2022 je totiž revitalizace pláže a zázemí místní oblíbené rekreační destinace. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

Město Humpolec o záměru diskutovalo a jednalo s plačkovským osadním výborem i s obyvateli a hotovou studii představilo na veřejné schůzi ještě v loňském roce. A právě ještě vloni, když byl rybník vypuštěn, začala stavba dvou mol, která nově usnadní a také zatraktivní přístup do vody. Další práce započnou tak, aby se začátkem června mohlo uskutečnit slavnostní otevření zmodernizovaného areálu. „V roce 2021 jsme nechali zpracovat studii na zvelebení prostředí u rybníku Pařezáč, a to v době, kdy jsme se s majiteli rybníka, rodinou Kinských, domluvili na odkoupení části pozemku na pobytové louce a následně na dlouhodobém pronájmu a také na tom, že v rybníku ukončí chov ryb, takže kvalita vody bude ještě lepší než doposud. K tomu se pak přičítá funkční i estetické sjednocení celého prostoru,“ nastínil místostarosta Humpolce Vlastimil Brukner.

Návštěvníci se tak mohou těšit na celkem tři upravené pláže pro příjemnější vstup do vody. Velkou změnou budou nová mola, která nabídnou zase „jiný“ přístup do vody i plochu pro odpočinek. Dětské hřiště se dočká nové podoby a samozřejmostí je také úprava zeleně. „Mysleli jsme i na převlékárny, parkovací plochu či na zázemí pro elektrokola. V úvaze jsou i další nápady, ale samozřejmě záleží také na tom, jak sami lidé budou chtít areál využívat. V nabídce je třeba možnost instalace přírodní sauny, ale to už opravdu záleží na obyvatelích Plačkova, zda by ji chtěli a dokázali využít. Vnímáme, že lokalita bude primárně stále sloužit hlavně místním, ale vítáni budou i návštěvníci z okolí,“ dodal Vlastimil Brukner.

Autorem studie revitalizace prostranství u rybníku Pařezáč je Václav Slavíček. Výsledky výběrového řízení na zhotovitele budou známy v březnu a poté už přijde na řadu samotná modernizace prostranství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…