Humpolec: Spolkový dům by mohlo koupit město. Rozhodnou zastupitelé

16.04.2022 14:27 | Tisková zpráva

Humpolečtí radní na svém zasedání ve středu 6. dubna schválili záměr odkoupení budovy Spolkového domu. Konečné slovo ale budou mít zastupitelé.

Humpolec: Spolkový dům by mohlo koupit město. Rozhodnou zastupitelé
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

„Zájmem města je, aby Spolkový dům v Humpolci zůstal a aby byla zachována i jeho současná podoba. Jediná jistota, jak toho docílit, je, abychom ho získali do svého majetku. Rada města proto v tomto ohledu udělala první krok. Zda ke koupi ale skutečně dojde, či nikoli, rozhodnou zastupitelé na svém zasedání,“ uvedl humpolecký starosta Karel Kratochvíl.

Cena nemovitosti zatím určená není. Jednat se o ní bude s majitelem. „Zastupitelé budou koupi schvalovat už s konkrétní cenou,“ upřesnil humpolecký starosta.

Objekt byl postaven v roce 1899, koncem osmdesátých let mu však hrozila demolice. Po desetiletém chátrání budovu koupili manželé Vaňkovi a uzpůsobili ji jako kulturní zařízení pro konání různých společenských a kulturních událostí. Často se zde konala i různá celorepubliková setkání, a to mimo jiné díky výhodně pozici Humpolce.

Součástí budovy je totiž velký sál a taneční parket. „Jestliže zastupitelé odsouhlasí koupi, bude Spolkový dům sloužit svému původnímu účelu, tedy společensko-kulturním akcím. O všem se ale bude ještě jednat,“ nastínil Karel Kratochvíl další možný vývoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.