Humpolec: Ve městě vznikne obchodní galerie se zelenou střechou po celé ploše budovy

10.09.2022 13:49 | Tisková zpráva

Zástupci města Humpolec byli přizváni k poklepání na základní kámen Obchodní galerie Humpolec. Ta do roka vznikne v místě bývalého autobusového nádražní podél Okružní ulice.

Humpolec: Ve městě vznikne obchodní galerie se zelenou střechou po celé ploše budovy
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Humpolec je jedním z posledních měst svojí velikosti, které v současné době nemá žádné obchodní centrum. „Je to věc, na kterou lidé čekají už poměrně dlouho. Jsem proto rád, že se konečně blíží realizaci,“ uvedl starosta Karel Kratochvíl. 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

Zastoupení zde budou mít obchody nejznámějších evropských značek s oblečením, obuví a podobně. Práci zde najde kolem padesáti lidí. Celkové náklady na investici dosáhnou osmi milionů euro, tedy zhruba dvou set milionů korun.

Investor stavby je společnost Fuertes Development a KLM real estate Czech Republic. „Doteď jsme působili na Slovensku, kde jsme postavili dvacet center podobného typu. Humpolec bude prvním českým projektem, na kterém pracujeme,“ sdělil majitel KLM real estate Czech Republic Rastislav Čačko.

Začít stavět by měli příští rok v lednu. „Momentálně máme stavební povolení a doděláváme projektovou dokumentaci. V lednu bychom rádi začali zemní a stabilizační práce, v březnu pak chceme mít hotovou hrubou stavbu a v září otevřít,“ nastínil Rastislav Čačko.

V projektu firma zohlednila i podmínky města. „Celá plocha, která má 4 600 metrů čtverečních, bude mít zelenou střechu. V tomto rozsahu to není úplně běžné. Zelená střecha výrazně pomáhá ve snižování výdajů za energie,“ vyzdvihl Rastislav Čačko.

Kromě toho se firma ve smlouvě s městem Humpolec zavázala i k tomu, že na pozemku na vlastní náklady vybuduje stezku pro pěší a cyklisty a veřejné osvětlení podél Okružní ulice.

Při poklepání na základní kámen navíc investor zástupcům města Humpolec předal šek na půl milionu korun coby příspěvek v rámci „Pravidel o spolupráci s investory“. „Peníze půjdou na rozvoj infrastruktury. Do ní patří třeba i dětské hřiště v Hněvkovicích, které by se mělo dělat příští rok, takže je možné, že peníze použijeme na něj,“ dodal humpolecký místostarosta Vlastimil Brukner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…