Hustopeče: Areál polikliniky ozdobí nové parkoviště

19.08.2022 12:47 | Tisková zpráva

Parkování u polikliniky a nového Domova důchodců bude mnohem příjemnější. Nevzhlednou zpevněnou plochu nahradí parkovací místa s vsakovací dlažbou lemovaná zelení a chodníkem.

Hustopeče: Areál polikliniky ozdobí nové parkoviště
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Čilý pracovní ruch vládne v těchto dnech před nově zbudovaným Domovem pro seniory v Hybešově ulici. Stavební firma zde dokončuje nové parkoviště a chodník kolem polikliniky až k areálu nemocnice. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí
„Tento pozemek byl původně mnohem větší, ale rozdělili jsme jej na půl, kdy na jedné polovině vyrostl díky Jihomoravskému kraji Domov pro seniory a na druhé polovině nyní budujeme parkoviště. Vznikne tady díky místní stavební firmě TD LKW, která vyhrála výběrové řízení, dohromady 74 parkovacích míst,“ vysvětluje starostka Hana Potměšilová.

Investice za bezmála 5 milionů korun bude hrazena z prostředků města a přestože práce pokračují velmi rychle, hotovo bude až po dokončení kanalizační přípojky, kterou ve spodní části nového parkoviště buduje pro areál nemocnice Jihomoravský kraj. „Termín dokončení máme na konec září, ale protože souběžně s námi probíhají i práce na vnitřních kanalizačních rozvodech nemocnice a nového Domova důchodců, tak musíme počkat, až dělníci udělají potřebné rozvody ve spodní části našeho parkoviště,“ vysvětluje investiční technik města Radek Krušina.

Ze stejného důvodu bude během září na čas omezen provoz v sousední ulici Žižkova, kde se nové přípojky napojí na městskou kanalizaci.

S otevřením parkoviště se počítá v měsíci říjnu, následovat bude ozeleněné prostoru. Přibude i platební automat na mince a karty. Platební režim tu však bude oproti zbytku města mírně odlišný. „Parkoviště bude sloužit primárně klientům a pacientům polikliniky, nemocnice a Domova pro seniory, proto třeba držitelé karty ZTP zde budou mít parkování zdarma. Určitě nechceme aby parkoviště sloužilo na nějaké dlouhodobé stání, jako třeba parkoviště u vlakového nádraží v Bratislavské ulici,“ vysvětluje starostka Potměšilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…