Hustopeče: Knihovnu zdobí abstrakce Denisy Chloupkové

06.09.2022 12:09 | Tisková zpráva

Vestibul městské knihovny je vyhledávaným místem mladých umělců a výtvarníků, kteří právě zde představují svá díla širší veřejnosti.

Hustopeče: Knihovnu zdobí abstrakce Denisy Chloupkové
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Ve čtvrtek 1. září jej využila i mladá hustopečská malířka Denisa Chloupková, která zde při slavnostní vernisáži vůbec poprvé vystavila svá abstraktní plátna. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí

Návštěvníci si během odpoledne mohli prohlédnout 28 obrazů a dozvědět se něco i o jejich tvorbě. „Odmalička jsem milovala malování a zkusila jsem už snad všechny možné techniky. Nedávno jsem se ale dostala do bodu určitého vyhoření a potřebovala jsem najít nový impuls. Ten jsem našla právě v abstraktní malbě. Baví mě struktura, neobvyklé materiály, plátkové zlato a zlaté akrylové barvy,“ představila se usměvavá malířka.

Výstava potrvá až do konce září a je prodejní, takže zájemci si mohou obrazy i odnést domů. Zbytek, doplněný o nové kousky, poputuje na další výstavy. „Výstavu tady v knihovně beru jako začátek, jako takovou zkoušku. Proto tu mám i dotazníky, abych od návštěvníků získala nějakou zpětnou vazbu. Chtěla bych dále vystavovat v kavárnách či restauracích,“ plánuje Chloupková.

Návštěvníci byli z vernisáže nadšení a autorka chce povzbudit i další výtvarníky, aby se nebáli své domácí výtvory ukázat světu. „Žijeme jenom jednou a proto bychom se neměli bát vyzkoušet všechno, o čem sníme,“ vzkazuje optimisticky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…