Hustopeče: Nový způsob plateb za parkování i další stání u hřbitova

17.11.2023 7:29 | Tisková zpráva

Radní města řešili inovativní možnost platby za parkování i nová podélná stání u hřbitova.

Hustopeče: Nový způsob plateb za parkování i další stání u hřbitova
Foto: Hustopeče
Popisek: Hustopeče

Od ledna 2024 zaplatíte za parkovné v Hustopečích i prostřednictvím mobilní aplikace. „Nyní je možné parkovné zaplatit mincemi nebo platebními kartami, od nového roku to půjde i přes mobilní aplikaci. Lidé tak ušetří cestu od svého vozu k automatu, a navíc si můžou dobu parkování libovolně prodloužit z pohodlí domova či kanceláře podle potřeby,“ vyjmenovala výhody nového způsobu úhrady starostka, Hana Potměšilová.

Uživatelé si do mobilní aplikace můžou zadat až tři registrační značky aut. Od druhého pololetí příštího roku se nový systém úhrady bude týkat i parkovacích karet. A počítá se s rozšířením jejich variant. K těm aktuálním, ročním či půlročním, přibydou i krátkodobější, například týdenní.

U hřbitova vzniknou nová parkovací místa. „Po vybudování kolmých stání se nyní stavebníci pustí do podélných směrem k městu. Akce vyjde městský rozpočet na cca 440 tisíc korun, termín dokončení je naplánovaný ještě na letošní rok,“ informoval místostarosta Bořivoj Švásta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…