Hustopeče: Otevřené sklepy opět lákaly davy

22.08.2019 21:49

Pravé vinařské veselí začíná především podzimem, ti, co lačnili po víně během léta však mohli svá hrdla zvlažit v hustopečských sklepech, které byly v rámci Festivalu letních otevřených sklepů všem návštěvníkům přístupny po dobu více jako dvou měsíců.

Hustopeče: Otevřené sklepy opět lákaly davy
Foto: Hustopeče
Popisek: Hustopeče

Každý den se v šestou hodinu večerní komukoliv otevřely alespoň dvoje sklepní dveře na některé ze známých hustopečských vinařských uliček - Na Hradbách a Vinařská.

,,Přichází hlavně cizí návštěvníci, ti v rámci letních aktivit a výletů rozhodně převažují," konstatuje vinař Miroslav Hrabal. Právě jeho vinařství u Hrabalů se chlubí především přátelským přístupem ke klientům.,,Pořád setrváváme na určitém základu, to znamená přátelské přijetí, pohovoření o víně, diskuze, ponaučení, vyříkání si všech vlastností, která ta vína mají, a to vše formou kamarádského vztahu," přibližuje Hrabal.

Kromě dobrého vína majitelé sklepů nabízí i jiné speciality. ,,Dokážeme nabídnout rauty, ať už teplé, studené, něco vaříme i sami, taťka umí super guláš, umíme trhané vepřové, podle toho, co si host žádá. Nabízíme i sýry z malé sýrárny z Dolních Dunajovic, uzené zase bereme od místního Lukáše Mouchy," popisuje nabídku ve sklepě Aurora Vít Nevěděl.

Protože jižní Morava nabízí širokou škálu vinných odrůd, je těžké najít takovou, která by chutnala všem. Přesto se však najdou vína, co jsou mezi lidmi oblíbenější a nejčastěji kupovaná. ,,Určitě mezi ně patří Ryzlinky, Sauvignon, Neuburské, Chardonnay, z červených asi nejvíce André, Cabernet a Merlot," vyjmenovává vinař Hrabal.

Vinařství Aurora kromě dobrého jídla a vína láká také na vinné marmelády, burčák z černého bezu, nebo kontroverzní oranžové víno. ,,Má jedinečnou a nezaměnitelnou chuť, má mnohem více antioxidantů, je více prospěšné zdraví, ale není pro každého," popisuje jej vinař Nevěděl.

Konec srpna věští brzký příchod vinobraní, na které se vinaři začínají pečlivě připravovat. Než celé vinařské šílenství vypukne, můžete se ještě do konce srpna stát součástí letních otevřených sklepů.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…