Hustopeče: Sousedský piknik sytil, bavil i pomáhal

15.06.2023 19:34 | Tisková zpráva

V sobotu 10. června se z Křížového kopce nesla nad celé město vůně guláše, ozvěna srdečného smíchu i duch pospolitosti a dobročinnosti. Zdrojem byl druhý ročník Sousedského pikniku, letos rozšířený o soutěž ve vaření guláše a trenýrkový běh na podporu potřebných.

Hustopeče: Sousedský piknik sytil, bavil i pomáhal
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

„Piknik je akce pro místní. Stejně jako v loňském roce je tu program pro celé rodiny od nemenších po dospělé. Je to příležitost se sejít, popovídat si, užít si společné odpoledne. Letos navíc se soutěží ve vaření guláše a během pro dobročinné účely,“ představila hlavní myšlenku vedoucí Marketingu a kultury města Hustopeče Jana Hrádková. A její slova se naplnila. Desítky rodin s dětmi se přišly na vlastní oči podívat a na vlastní jazyk ochutnat, jak dobře si povedou tři soutěžní týmy, které soupeřily o hlavní cenu – putovní Kotlík mlsného kocoura. „Soutěž ve vaření guláše není jen o tom vaření jako takovém. Tři týmy, které se nám letos přihlásily se skvěle vžily i do role bavičů, byl velký zážitek sledovat je při práci a při jejich vzájemném špičkování. Máme tu tým U pěti slunečnic, který vaří hovězí guláš, tým Zkol, což jsou kamarádi cyklisté, kteří nám uvaří krůtí guláš, a samozřejmě nesmí chybět MaKové panenky, které se pustily do guláše vepřového,“ seznámila nás se soutěžními týmy produkční Jana Tupá.

Se stejnou vervou, s jakou se týmy pustily do vaření, probíhalo i hodnocení jejich výkonů. „Hodnocení je dvojí. Jedno má na starost slovutná odborná porota ve složení kuchaře Luďka Beránka, Kamila Konečného ze spolku Všehoschopných a jedné zástupkyně z řad veřejnosti, kterou si vybral předseda poroty. Druhé hodnocení jsou hlasy veřejnosti, pomocí žetonů,“ vysvětluje systém Jana Tupá.

Konečné výsledky byly těsné, ale jasné. Zatímco u veřejnosti nejvíce bodoval krůtí guláš týmu Zkol, odborná porota předala putovní trofej do rukou Pěti slunečnic. „Náš guláš je totiž nejlepší. Máme hovězí maso z mladého býčka, který se volně pásl na zelených loukách a usmrcen byl antistresovou metodou, takže i náš guláš působí na lidi antistresově,“ prohlásily vítězky.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Nová obří hala na sůl pojme přes 6000 tun materiálu

16:21 Liberec: Nová obří hala na sůl pojme přes 6000 tun materiálu

Zástupci města předali svým Technickým službám do užívání novou halu na posypovou sůl.