Hustopeče: Vojenský soubor Ondráš odehrál v kině Cestu světla

12.12.2023 19:26 | Tisková zpráva

Druhý letošní adventní koncert, poprvé na scéně kina. Zaplněný sál se zatajeným dechem sledoval v neděli 10. prosince vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš z Brna.

Hustopeče: Vojenský soubor Ondráš odehrál v kině Cestu světla
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Mohutné těleso se skládá z několika složek. Orchestru lidových nástrojů, ženského pěveckého sboru a taneční skupiny. Celkem jej tvoří okolo stovky členů. V Hustopečích kvůli malému pódiu vynechali taneční část, což však posluchačům vůbec nevadilo a vychutnávali si unikátní hudební zážitek. „Naším zřizovatelem je Ministerstvo obrany ČR a jsme takovým historickým souborem, protože soubor vznikl v roce 1954, takže příští rok máme velké výročí. Tady v Hustopečích představujeme Cestu světla, což je koncert z pera skladatele a multiinstrumentalisty Jiřího Slavíka. On vzal klasické české koledy a seskládal z nich příběh, který vyprávíme vlastně pouze hudbou,“ představila soubor i program v Hustopečích členka souboru Gabriela Ševčíková.

Originální pásmo soubor v loňském roce vydal i na CD, které vyvolalo nevídaně pozitivní odezvu u odborné veřejnosti nejen u nás, ale i v zahraničí, kde si ho všimla třeba televizní stanice BBC. A jak bylo vidět v Hustopečích, dokáže se dotknout i duše laické veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…