I o Vánocích pomáhali dobrovolníci z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5

28.12.2020 8:38

„Je úžasné, že jsou mezi námi ti, kteří myslí i v čase vánočním a novoročním na ostatní, na opuštěné a osamělé seniory, na které si nikdo nevzpomene a nikdo je neobdaruje,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

I o Vánocích pomáhali dobrovolníci z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5
Foto: Praha 5
Popisek: Mgr. Petr Koten předává dárky osamělým seniorům

Právě myšlenka splnit přání těmto lidem, přinést jim radost do jejich domovů, obejmout je, popovídat si a nadělit jim dárek, který si často nemohou ani dopřát, se u řady z nich díky dobrovolníkům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 naplnila.

Anketa

Která z mrtvých osobností Vám nejvíce schází?

hlasovalo: 37661 lidí

Velký dík patří zejména Mgr. Petru Kotenovi, Marianě Prachařové a pracovnicím Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, kteří všem rozsvítili úsměv na tváři a splnili jim jejich vánoční sny. Mgr. Petr Koten, který již několik let jako dobrovolník vyučuje seniory práci na PC, a Mariana Prachařová již počtvrté obdarovali seniory z Prahy 5, kteří jsou v nelehkých životních situacích.

Petr Koten a Mariana Prachařová klientům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, osamělým a opuštěným seniorům, koupili na základě jejich přání dárky, které by si nikdy nedopřáli. Nadílku předal Petr Koten klientům, povídal si s nimi o jejich životních příbězích, o Vánocích. Senioři nevěřili, že někdo takový vůbec existuje, ale potom uvěřili.

Petr Koten a Mariana Prachařová jim nadělili zapomenutá očekávání, splnili kouzlo Vánoc, dali radost, pohlazení po duši a oni je za to nazvali anděly. A nezapomněli ani na ty, kteří se o seniory obětavě a nepřetržitě 365 dní v roce, i o sobotách a nedělích, starají. Totiž na pečovatelky z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Věřme, že jsou mezi námi ti, kteří umějí rozdávat radost jako naši dobrovolníci, a přejme si, ať tomu je tak po celý rok 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…