Ivančice budují kamerový systém. Použijí ho jako nástroj prevence

05.06.2018 6:34

Ivančice jako jediné město s rozšířenou působností v Jihomoravském kraji nemělo dosud kamerový systém. To se s příchodem léta změní. Zatím instalují šest kamer po celém městě. Počítají do budoucna s rozšířením.

Ivančice budují kamerový systém. Použijí ho jako nástroj prevence
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezpečnostní kamera

„Po Ivančicích máme rozvedené optické kabely, takže na to kamerový systém připojíme. Neděláme to v žádném případě kvůli kontrole občanů. Je to preventivní nástroj,“ zdůrazňuje starosta města Milan Buček.  Zkušební provoz začne v červnu. Kamery budou u škol a na důležitých křižovatkách.  Zavedení kamerového systému vyjde město celkově na šest milionů při počtu 18 kamer.  Monitorovací systém bude propojen s Policií ČR. Průběžný monitoring budou sledovat strážníci městské policie. Moravský Krumlov s Oslavany kamerový systém používají. Nyní se přidají i Ivančice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…