Jablonec finančně podpořil e-koncerty svých kapel v projektu Kultura přežije

04.12.2020 10:38

Statutární město Jablonec nad Nisou podpořilo částkou 50 tis. korun sérii online koncertů kapel Libereckého kraje pořádaných v rámci projektu Kultura přežije. Živě tak mohly být z KC Vratislavice 101010 streamovány i koncerty jabloneckých Ladybirds a Divoký Astma.

Jablonec finančně podpořil e-koncerty svých kapel v projektu Kultura přežije
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Cílem našeho finančního vkladu do projektu Kultura přežije bylo především pomoci zachránit kulturu v regionu. Jsem velmi rád, že můžeme alespoň tímto způsobem podpořit jablonecké kapely, které v tuto chvíli nemohou vystupovat živě,” říká náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek, v jehož gesci je i kultura. „Padesátitisícový příspěvek Jablonce podpořil naše kapely nepřímo dvakrát. Nejen že umožnil samotné konání jejich živých vystoupení, ale díky tomu je mohli finančně podpořit přímo diváci tím, že si na jejich vystoupení koupili tzv. e-vstupenku. Od organizátora máme informaci, že celý výtěžek z dobrovolného vstupného jde ve prospěch samotných kapel,” dodává Mánek.

Hybatelem projektu Kultura přežije je kapelník Big’O’Bandu Marek Ottl, který je se svým týmem spolku Kultura, z.s., odpovědný za organizaci a produkci e-koncertů. „Přestože před kapelami nestojí živí diváci, chceme umožnit oběma stranám užít si plnohodnotný koncert. K tomu patří velký zvuk, světla, pyrotechnika a kamery pro přenos. Taková produkce je samozřejmě finančně náročná, celý projekt a jednotlivé koncerty se tedy neobejdou bez finanční pomoci kraje, měst, sponzorů. Jablonec velmi sympaticky podpořil své kapely částkou, která pokryla významnou část nákladů na produkci jejich koncertů,” uvedl Marek Ottl.

Odkazy na streamy jsou zveřejněny na facebooku #Kultura Přežije, záznamy pak na YouTube pod názvem Kultura přežije. Dobrovolné vstupné na podporu vystupujících lze zakoupit na portálu Evstupenka.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…