Jablonec nad Nisou: Bezpečí v každém věku

13.08.2018 20:16

Statutární město Jablonec nad Nisou ve spolupráci a na podnět komise prevence kriminality připravilo podzimní cyklus pravidelných kurzů sebeobrany pro seniory s názvem Bezpečí v každém věku.

Jablonec nad Nisou: Bezpečí v každém věku
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Praktický seminář v deseti lekcích seznámí seniory, ale i další zájemce z jiných ohrožených skupin se základními principy bezpečného chování. „Účastníky kurzu naučíme, jak se vyhnout nebezpečným situacím a jak případně již nastalé krizové situace řešit. Součástí lekcí jsou i praktické dovednosti ochrany a obrany před napadením jinou osobou,“ popisuje za organizátory kursů Jiří Vašíček. Seminář začíná v tělocvičně ZŠ Liberecká 17. září ráno a zájemci se mohou hlásit právě u Jiřího Vašíčka na e-mailu reteco@seznam.cz.

Kurzy sebeobrany iniciovala Komise prevence kriminality už vloni a na podzim proběhl pilotní program kurzů pro seniory, kteří patří mezi nejohroženější skupiny obyvatel vůbec.  Letos na jaře se konal seminář znovu a pro zájem seniorů se nyní otvírá i v podzimním termínu. „Základem je, že máme zájem na tom, aby se senioři naučili prvky bezpečného chování v jakémkoli prostředí a když už k nějaké nepříjemné situaci dojde, aby se uměli ubránit,“ doplňuje Roman Šípek, vedoucí obvodního oddělení Policie ČR Jablonec nad Nisou a zároveň předseda komise prevence kriminality.

Kurzy jsou pro seniory zdarma, náklady na letošní jarní a podzimní kursy ve výši 40 tisíc korun hradí město Jablonec nad Nisou s pomocí Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…