Jablonec nad Nisou: Bezplatné očkování psů potrvá tři dny

27.05.2021 13:48

Magistrát města Jablonec nad Nisou také letos organizuje hromadné povinné očkování psů proti vzteklině a nabízí ho chovatelům psů zdarma. Očkování proběhne 1. – 3. června.

Jablonec nad Nisou: Bezplatné očkování psů potrvá tři dny
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Očkování psů se koná od úterý 1. do čtvrtka 3. června v časech 10-12 a 14-16 hodin na adrese Ještědská 2409/9 před veterinární ordinací MVDr. Jaromíra Baudyše. „Chovatelé jsou povinni nechat očkovat psa ve věku od 3 do 6 měsíců proti vzteklině, termíny revakcinace se řídí dle použité vakcíny. V Jablonci používáme vakcínu, jejíž výrobce doporučuje nechat zvíře po roce po první aplikaci a pak každý druhý rok,“ říká Jan Čermák z jabloneckého magistrátu.

Podle jeho slov musí být pes očipovaný, pokud nebyl v době před 3. červencem 2011 označený tetováním.  „Další podmínkou je, že zvíře je přihlášené na území statutárního města Jablonec nad Nisou, na očkování ho s náhubkem přivede na vodítku osoba starší 15 let,“ dodává Čermák.

Náhradní termíny magistrát neorganizuje, majitelé mohou nechat své psy oočkovat jindy u soukromých veterinářů za úplatu. Očkování proti vzteklině je povinné a za porušení povinnosti může Krajská veterinární správa uložit pokutu až do 20 tis. korun. I při očkování je nutné dodržovat platná preventivní protiepidemická opatření.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …