Jablonec nad Nisou: Certifikáty nejsou v očkovacím centru k dispozici

03.06.2021 12:59

Aby bylo možné sportovat, účastnit se kulturních akcí apod., bude nutné doložit negativní test, potvrzení o prodělaném onemocnění covid-19 nebo certifikát k aplikovanému, a to i prvnímu očkování. Certifikáty však nejsou v očkovacím centru k dispozici.

Jablonec nad Nisou: Certifikáty nejsou v očkovacím centru k dispozici
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Bohužel, nemocnice již není schopná tisknout nebo zasílat certifikáty k testu či očkování občanům, kterým se je nepodařilo tento získat na portálu ocko.uzis.cz. Prosíme, nevolejte v této věci do nemocnice nebo očkovacího centra, neposílejte e-maily, nemáme na to kapacitu. Děkujeme za pochopení,“ obrací se na veřejnost Vít Němeček.

Tou nejjednodušší a nejrychlejší možností je Očkovací portál občana (ZDE), kde je možné si certifikát potvrzující i 1. dávku vakcíny vytisknout. „Je to velmi jednoduché. Stačí zadat číslo občanského průkazu a telefonu, kam přijde do sms zpráv kód, jímž se dostanete do osobního listu o provedeném očkování. Bohužel, na rozdíl od předchozích kroků, chybí na výpisu zřetelné tlačítko TISK. Je proto nutné kliknout na pravé tlačítko myši a zvolit příslušný povel,“ vysvětluje mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Problémy byly s potvrzením u dubnových prvních aplikací, ale i to je už v pořádku. Také může být server v některých časech přehlcený, pak je nutné neztrácet trpělivost a pokusit se o tisk později. Nejzavalenější bývá Očkovací portál občana v ranních a dopoledních hodinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…