Jablonec nad Nisou: Cesty dostaly dlážděný kabát

26.05.2021 19:53

Po nových cestičkách se nyní mohou procházet klienti Domu zvláštního určení (DZU) v Novoveské. Město je nechalo zadláždit, náklady druhé etapy dosáhly 258 tis. korun.

Jablonec nad Nisou: Cesty dostaly dlážděný kabát
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Jsem rád, že se nám podařilo opravit cestičky tak, aby se seniorům z domu v Novoveské ulici po parkových cestách lépe chodilo i s holemi a chodítky. Dokončili jsme tak to, co jsme zahájili v minulém roce, kdy jsme v první etapě investovali do úprav cestiček cca 400 tisíc Kč“, říká náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek. 

Celkem 225 m2 cest je nyní v zámkové dlažbě, upravené je také odpočívadlo. Ačkoliv původní rozpočet počítal s náklady v předpokládané výši 400 tis. korun, podařilo se vše zrealizovat za necelých 260 tisíc. „Při předávání cest seniorům k užívání jsme si povšimli, že by si novou, lepší a bezpečnější podobu zasloužilo ještě zdejší ohniště a jeho nejbližší okolí. To je další námět k úvahám,“ dodává náměstek Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.