Jablonec nad Nisou: Do oprav komunikací letos půjde přes 31 milionů

31.03.2018 8:35

Do oprav komunikací letos magistrát plánuje vložit více než 14 milionů. Dalších 17 milionů budou stát rozsáhlejší opravy a rekonstrukce. Už nyní je naplánovaná velkoplošná oprava povrchu v ulici 9. května a rozsáhlejší oprava chodníku v ulici Na Roli. Další akce se připravují, jejich realizace se odvine od kapacit a samozřejmě od finančních prostředků.

Jablonec nad Nisou: Do oprav komunikací letos půjde přes 31 milionů
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Zahájení vlastních oprav závisí na klimatických a povětrnostních podmínkách a také úzce souvisí s termínem zprovoznění výroben asfaltových směsí tzv. obaloven. „Opravy výtluků a poškození budou stejně jako v uplynulých letech probíhat dle důležitosti komunikací, to znamená, že je třeba začít nejdříve na tzv. páteřních komunikacích a postupně přecházet na komunikace nižší třídy,“ vysvětluje Kozák. Systém oprav se také plánuje tak, aby byl v souladu s jarním úklidem a na něj navazující další činnosti, jako je např. obnova vodorovného dopravního značení a další záležitosti.

Začátkem dubna by měla začít dlouho očekávaná oprava havarijního stavu lávky pod železniční tratí v ulici Na Můstku. Technici, kteří provádějí mostní prohlídky doporučili její uzavření v létě roku 2016. Mostek nad Lužickou Nisou je široký 2,5 metru a slouží pěším jako zkratka pod tratí. „Ačkoli lávka není velká, přípravy na její opravu byly poměrně komplikované z hlediska různých povolení a souladu termínů. Pod mostkem vedou inženýrské sítě a situaci také komplikuje fakt, že podchází trať,“ vysvětluje náměstek primátora Miloš Vele, proč si lidé na opravu mostku v ulici Na Můstku počkali. Náklady na opravu jsou vyčísleny na 850 tisíc korun.

Letos bude také dokončeno plánované propojení ulic Mládí a Palackého ve Mšeně, které se vloni nepodařilo zrealizovat kvůli komplikacím s inženýrskými sítěmi. Velkou stavební akcí, která ovlivní spodní centrum města je dlouho připravovaná rekonstrukce mostu v Lidické ulici za 10 milionů korun. „Před rekonstrukcí mostu bylo nutné získat souhlasy majitelů dotčených domů a také další povolení. Jsem rád, že se daří celý proces příprav postupně dokončit a letos můžeme most zrekonstruovat a tím dokončit revitalizaci Lidické ulice, započatou už před 5 lety,“ konstatuje náměstek Vele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…