Jablonec nad Nisou: Dopady referenda o hracích automatech zhodnotí právní analýza

25.03.2018 16:54

Jablonečtí zastupitelé vzali na vědomí výsledky lednového referenda o zrušení výherních hracích přístrojů a dalších technických zařízení v jabloneckých kasinech a deklarovali, že se cítí být zavázáni rozhodnutím občanů v referendu.

Jablonec nad Nisou: Dopady referenda o hracích automatech zhodnotí právní analýza
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Nechají nyní zpracovat právní analýzu, která vyhodnotí kolize výsledků referenda a jejich uplatnění v souvislosti s platnými smlouvami o spolupráci, které má město s provozovateli uzavřené. Požadavek na její zpracování vzešel od zastupitele Jakuba Macka, jednoho z iniciátorů referenda.

Dříve než zastupitelé rozhodnou o novelizaci regulace hazardních her, nechá město zpracovat kvalifikovanou právní analýzu vztahu platného a závazného rozhodnutí v místním referendu, obecně závazné vyhlášky Jablonce nad Nisou č. 3/2015, Zásad statutárního města Jablonec nad Nisou pro provozovatele loterií a jiných podobných her na adresně vymezených místech a smluv o spolupráci v oblasti zajištění veřejného pořádku a prevence kriminality při provozování hazardních her v Jablonci nad Nisou, přičemž hlavním cílem právní analýzy je posouzení kolize požadavku z rozhodnutí v místním referendu na bezodkladný zákaz technických her a rizika finančních dopadů případných soudních sporů s provozovateli kasin.

Zároveň zastupitelstvo uložilo primátorovi města bezodkladně informovat provozovatele kasin, s nimiž má statutární město Jablonec nad Nisou uzavřenu Smlouvu o spolupráci v oblasti zajištění veřejného pořádku a prevence kriminality při provozování hazardních her v Jablonci nad Nisou, o výsledku místního referenda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.