Jablonec nad Nisou: Dvě naše stavby získaly ocenění

18.10.2020 11:47

Do 28. ročníku prestižní celorepublikové soutěžní přehlídky Stavba roku 2020 bylo přihlášeno celkem 84 staveb. Za Jablonec nad Nisou to byl pavilon intenzivní medicíny a přístavba budovy Muzea skla a bižuterie.

Jablonec nad Nisou: Dvě naše stavby získaly ocenění
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Cenu hlavního mediálního partnera časopisu Stavitel získal pavilon intenzivní medicíny v areálu jablonecké nemocnice, který byl slavnostně otevřen počátkem letošního roku. „Velmi mě těší, že tato stavba uspěla v tak prestižní soutěži, jakou Stavba roku je. Potěšující je navíc to, že finance vynaložené městem na stavbu tohoto pavilonu nejen přispěly ke zdokonalení zázemí jablonecké nemocnice, ale navíc ještě umožnily vytvoření stavby, jež získala ocenění odborníků. Děkuji všem, kteří se na přípravě a realizaci této akce podíleli“, říká primátor města Jiří Čeřovský.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Druhou oceněnou jabloneckou stavbou je přístavba budovy Muzea skla a bižuterie, tzv krystal. Tato stavba se dostala mezi osm držitelů titulu nejvyššího, a to Stavba roku 2020. „Jsem velmi rád, že ocenění získala stavba, která významným způsobem obohacuje architekturu našeho města“ doplňuje primátor Jiří Čeřovský.

„Držitelé titulů Stavba roku v letošním roce poprvé v historii soutěže získávají unikátní symbolické křišťálové ocenění, které má podobu razítka v designu Ronyho Plesla vyrobené sklárnou Rückl,“ prozrazuje Marie Špačková, ředitelka rozvoje nadačních programů Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství a dodává: „Razítko symbolicky představuje to poslední a zcela výjimečné „razítko“ v procesu celé realizace stavby. Na rozdíl od ostatních je oceněný získá již za čtyři měsíce.“

Hlavním organizátorem soutěže je Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, která je zároveň i vypisovatelem soutěže, spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…