Jablonec nad Nisou: Havárie propustku uzavřela průjezd ulicemi v Lukášově

12.06.2022 11:47 | Tisková zpráva

Zcela uzavřené jsou části ulic Československé armády a Lučanské v jabloneckém Lukášově kvůli havárii propustku. Uzavírka může trvat až rok.

Jablonec nad Nisou: Havárie propustku uzavřela průjezd ulicemi v Lukášově
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Bez stanovené objízdné trasy jsou uzavřené ulice Československé armády v části od ulice Pod Prosečí po hranici města Jablonec nad Nisou a ulice Lučanská od rychlostní silnice po hranici území města Liberec. Důvodem je havárie propustku, již způsobil neznámý pachatel na začátku června, který pravděpodobně do propustku vylil neznámé chemikálie, poté je zapálil nebo došlo k jejich samovznícení.

Sedm metrů dlouhá plastová roura zcela shořela a oheň poškodil i vtokovou část propustku. Tím se sesypal zásypový materiál na dno propustku a hrozí, že vozovka se propadne. Proto jsou zmíněné části ulic zcela uzavřené, a to až do doby, kdy město vše opraví.

„Propustek vystavělo Ředitelství silnic a dálnic v souvislosti se stavbou rychlostní komunikace z Jablonce nad Nisou do Liberce. Nejprve jsme ulici uzavřeli částečně, ale víkendové deště uspíšily sesunutí materiálu a autorizovaný technik v oboru mostů nařídil úplnou uzavírku,“ konstatuje Lenka Čapuchová z oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu.

Ulice jsou uzavřené od prodejny Citroen v Lukášově po výjezd na rychlostní komunikaci mezi Jabloncem a Libercem. Vjezd mají povolený pouze rezidenti, ulice však nejsou průjezdné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…