Jablonec nad Nisou: Hned po registraci je třeba rezervovat termín

24.02.2021 16:43

První dny očkovacího centra v Jablonci nad Nisou proběhly plynule. První dávku očkovací látky Comirnaty od společnosti Pfizer aplikovali zdravotníci v centru 108 klientům, v úterý prošel očkováním stejný počet. Zdravotníci vyzývají veřejnost, aby se senioři nejen registrovali do systému, ale aby si také hned rezervovali termín očkování.

Jablonec nad Nisou: Hned po registraci je třeba rezervovat termín
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Během celého pondělního i úterního odpoledne nebyly žádné problémy, vše proběhlo v klidu. V pondělí se omluvila jedna klientka kvůli zdravotním potížím, v úterý čtyři, ale ty hned zastoupili náhradníci,“ konstatuje ředitel jablonecké nemocnice Vít Němeček s tím, že v pondělí i úterý bylo proočkování po 108 osobách. „Příští týden můžeme kapacitu centra při stejném personálním obsazení navýšit na dvojnásobek,“ říká Němeček.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Zvětšení kapacity dosáhnou zdravotníci rozšířením provozní doby do 17:30 či 18 hodin, dalším krokem bude posun provozní doby na dopolední hodiny, konkrétně na 10. Tomu se pružně přizpůsobí také jízdní řády speciální linky z autobusového nádraží k městské hale. V současné době je očkovací centrum otevřené od 12 do 16 hodin.

Rezervujte si termíny očkování hned

Podle slov Víta Němečka se příští týden budou k očkování užívat už dva typy vakcín, a to dosavadní Comirnaty od Pfizeru společně s vakcínou společnosti AstraZeneca. Jediné, co může očkování brzdit, je nedostatek vakcín a nedostatečné naplnění rezervací. „Po celé republice je složité naplnit volné sloty v rezervačním systému. K naplnění sta míst jich musíme v systému otevřít dvě stě,“ připomíná Vít Němeček. Proto vyzývá ty, kteří se již registrovali, aby neváhali a přistoupili k dalšímu kroku, a sice k rezervaci konkrétního termínu očkování.

Neparkujte u městské haly

V těchto dnech jsou klienty očkovacího centra senioři 80+. Ti mají často problém s chůzí. „Proto byla vybraná jako místo očkovacího centra právě sportovní hala, která má parkoviště přímo před vchodem. Žádáme tedy každého, kdo neveze do centra osobu k očkování, aby na horním parkovišti u haly neparkoval. Aby užíval parkoviště u bazénu. Pro staršího, špatně se pohybujícího člověka je každý metr chůze navíc problém,“ žádá o podporu a pochopení veřejnost náměstek pro oblast sociální David Mánek. „Začali jsme dobře. Věřím, že provoz centra bude efektivní a že se nám v krátké době podaří proočkovat co nejvíce lidí,“ uzavírá Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…