Jablonec nad Nisou: Hudební festival Jablonecké tóny startuje 28. května

06.05.2019 16:15

Více než čtyři desítky koncertů, pestrá žánrová skladba, různá místa v Jablonci nad Nisou, od 28. května do 13. září 2019. To jsou základní charakteristiky hudebního festivalu v ulicích města, který organizuje statutární město Jablonec nad Nisou ve spolupráci s Eurocentrem Jablonec nad Nisou, Jabloneckým kulturním a informačním centrem a Základní uměleckou školou Jablonec nad Nisou. Zahajovací koncert festivalu v podání souboru čtyř violoncellistů Prague Cello Quartet se uskuteční 28. května od 19.00 na letní scéně Eurocentra.

Jablonec nad Nisou: Hudební festival Jablonecké tóny startuje 28. května
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Festival Jablonecké tóny volně navazuje na projekty Město plné tónů a Rok české hudby. Podařilo se nám ho ještě víc otevřít lidem. V praxi to znamená, že téměř všechny akce budou volně přístupné,“ říká náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek, který převzal nad festivalem záštitu. Aktuálně je v přípravě 42 akcí, které se budou konat převážně na Mírovém náměstí a letní scéně Eurocentra. Koncerty se rovněž připravují v jabloneckých kostelech, na molu na přehradě nebo například na náměstí Dr. Farského.

Více informací o festivalu je aktuálně k dispozici na Facebooku www.facebook.com/jablonecketony. V přípravě jsou webové stránky www.jablonecketony.cz. Program průběžně aktualizujeme. Partnerem projektu je společnost KBS Security s.r.o.

Prague Cello Quartet (PCQ) je jedinečný český soubor čtyř violoncellistů, kteří publiku nabízí koncertní show složenou nejen ze známých skladeb klasických mistrů, ale také z populárních filmových melodií nebo jazzových, popových či rockových hitů. To vše v originální úpravě pro čtyři violoncellisty a jejich nástroje. Soubor vznikl v roce 2006 a v současném složení hraje od roku 2012. Členové PCQ, absolventi pražské Hudební akademie, Jan Zvěřina, Petr Špaček, Jan Zemen a Ivan Vokáč mají za sebou řadu individuálních úspěchů i účasti na prestižních domácích i zahraničních festivalech. V rámci PCQ vystupují nejen na českých pódiích – v roce 2016 absolvovali turné po Japonsku, v roce 2017 vyrazili do Číny a Jižní Koreje. PCQ má na svém kontě celkem tři alba: No.1 (2011), Top Secret (2013) a Happy (2018). Více informací o PCQ najdete na webových stránkách www.pcq.cz.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…