Jablonec nad Nisou: Jablonecká dopravní se připravila na útok viru

21.01.2022 12:59 | Tisková zpráva

Jablonečtí radní na svém posledním jednání schválili krizovou variantu zajištění městské hromadné dopravy pro případ, že by dopravce měl kvůli onemocnění koronavirem nedostatek řidičů.

Jablonec nad Nisou: Jablonecká dopravní se připravila na útok viru
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Podle návrhu Jablonecké dopravní, a.s., (JD) i krizová varianta pokryje základní dopravní obslužnost daného území v pracovní dny v základním intervalu 30 minut.

„Je třeba pracovat s krizovou variantou, kdy dopravce nebude mít k dispozici dostatečný počet řidičů autobusů a vyčerpá i rezervní kapacity zaměstnanců. Proto jsme společně s krizovým oddělením jabloneckého magistrátu a dopravcem Umbrella Coach & Buses, s.r.o., připravili návrh omezení provozu MHD pro případ, že by počet řidičů klesl o 55 %. Podle této varianty by autobusy jezdily v pracovní dny v základním intervalu, tedy po 30 minutách. Současný základní interval mezi spoji na jednotlivá sídliště v době ranní a odpolední dopravní špičky je 15 minut. Mimo Horní Proseč a Paseky přes Podhorskou ulici, zde je špičkový interval 30 minut,“ vysvětluje ředitel Jablonecké dopravní, a.s., Luboš Wejnar.

Dodává, že toto dopravní opatření zabezpečuje prioritně dopravu do zaměstnání, škol, k lékaři a zároveň neohrožuje standardní chod města a okolních obcí. „Na největší jablonecké sídliště Mšeno se v připraveném dopravním opatření interval v dopravní špičce změní ze současných 7,5 minuty na 15 minut,“ doplňuje Wejnar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…