Jablonec nad Nisou: Květiny a svíčky patří jen na kamenné podium

10.09.2020 12:59

V průběhu léta pracoval odbor technický na úpravě rozptylové loučky na jabloneckém hlavním hřbitově. Nákladem 1,6 mil. korun jsou opravené kamenné prvky i zeleň. Loučka bude veřejnosti přístupná od 16. září.

Jablonec nad Nisou: Květiny a svíčky patří jen na kamenné podium
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Obnovené jsou kamenné žulové obklady pietního místa a kompletně nové jsou vydlážděné chodníčky. Celá rekonstrukce, kterou prováděly Technické služby Jablonec, přišla město na 1,59 mil. korun,“ říká ekonomický náměstek Jablonce nad Nisou Milan Kouřil.

Kromě kamenných částí prošel revitalizací také samotný trávník. „Ten byl plný mechu, který bylo třeba odstranit, louku pokrýt čerstvou hlínou a znovu osít travním semenem. Upozorňujeme občany, že na loučku je zakázáno pokládat svíčky, které trávník vypalují a také květiny, jelikož jejich postupná hniloba trávník ničí,“ upozorňuje Dana Försterová z oddělení správy veřejné zeleně.

Pro květiny jsou určené speciální kamenné bloky s otvory, do kterých je možné vkládat živé květiny. Bloky stejně jako lavice z umělého kamene pro umístění svíček jsou na obnoveném kamenném podiu. Nikde jinde se svíčky, ani květiny, pokládat nesmí, poněvadž by mohly být příčinou požáru. Na dokončení čeká ještě úprava živého plotu z tújí, plánované je kácení a náhradní výsadba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…