Jablonec nad Nisou: Letos se bude dražit pro útulek Dášenka

19.05.2019 18:16

Společně s Eurocentrem pořádá město Jablonec 22. ročník výstavy výtvarných prací dětí, žáků a studentů, tentokrát na téma zvířecí kamarád. Výstava je otevřená ve výstavním pavilonu Eurocentra denně do 29. května, kdy vyvrcholí tradiční aukcí od 16 hodin. Výtěžek poputuje do útulku Dášenka.

Jablonec nad Nisou: Letos se bude dražit pro útulek Dášenka
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Na tvorbě výstavy se podíleli děti a žáci z jabloneckých mateřských i základních škol a z DDM Vikýř. „K vidění jsou opět obrázky, keramika či prostorově velká díla malých i větších výtvarníků. A některá z nich jejich autoři věnovali také do aukce,“ říká Lucie Kocourková z oddělení školství, kultury a sportu. Loni se do aukce poprvé a na poslední chvíli zapojil také Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou, které poskytuje ambulantní služby osobám s mentální postižením. Centrum věnovalo tehdy tři obrazy, které se vydražily za dvojnásobek vyvolávací ceny. Letos jsou obrazy z centra součástí výstavy a budou také v dražebním seznamu.

Expozice ze zaslaných děl je k vidění až do 29. května ve výstavním pavilonu Eurocentra, a to ve všední dny od 9 do 17 hodin, v sobotu mezi 9.30 až 13 hodinami. Vstup je zdarma. „Vyvrcholením bude 29. května od 16 hodin oblíbená aukce vystavených prací. Výtěžek z ní bude tentokrát věnovaný Útulku Dášenka Ligy na obranu zvířat Jablonec nad Nisou,“ informuje Kocourková.

V předešlých letech putoval výtěžek z aukce vždy na pediatrické oddělení jablonecké nemocnice. Loni se jednotlivé položky v aukci vydražily za celkem 14 780 korun, v roce 2017 aukce vynesla 15 913 Kč, rok 2016 přinesl rekordních 19 205 Kč. V roce 2015 se dětská díla prodala za 12 370 Kč, v roce 2014 zněl šek na 7300 korun a 3800 korun získalo dětské oddělení nemocnice v roce 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…