Jablonec nad Nisou: Město postaví kontejnerovou školku v Arbesově ulici

24.06.2019 15:36

Jablonec nad Nisou chce postavit kontejnerovou školku v areálu MŠ Arbesova nákladem více jak 36 milionů korun. Zvýší tak kapacitu mateřských škol ve městě o 44 nových míst.

Jablonec nad Nisou: Město postaví kontejnerovou školku v Arbesově ulici
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Realizace je plánovaná od července 2019 do ledna 2020 a město předloží žádost o dotaci v rámci IPRÚ, kde bude žádat o 31,5 mil. Kč z EU a státní pokladny.

Projekt Navýšení kapacity MŠ Arbesova v Jablonci nad Nisou předloží město do 26. výzvy IPRÚ na Infrastrukturu pro předškolní vzdělávání, kterou vyhlásí na přelomu června a července Liberec. „Nová budova zajistí dvě samostatná oddělení pro 24 a 20 dětí, každé bude mít samostatný vchod, šatnu, hernu, sociální zařízení a zázemí pro zaměstnance. Společná pro obě oddělení bude kuchyň, výdej jídla a úklid,“ popisuje projekt náměstek pro rozvoj města Jakub Chuchlík. Podle jeho slov budou kontejnery stát na místě domu správce školy.

„Náklady na demolici budovy jsou zahrnuté do projektu,“ doplňuje vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová a dodává, že celkové výdaje na stavbu a vybavení se předpokládají ve výši 36,3 mil. Kč. „Dotace z EU by měla činit 85 %, státní 5 % a město by se podílelo 4,8 miliony korun,“ doplňuje vedoucí oddělení dotací. Stavět se bude od července do prosince 2019, v lednu 2020 se bude školka vybavovat a nástup dětí se předpokládá od 1. února 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …