Jablonec nad Nisou: Město vyrovná další spoluvlastnické podíly

23.04.2022 15:55 | Tisková zpráva

Statutární město Jablonec nad Nisou dále řeší s bytovými družstvy spoluvlastnictví domů, bytových a nebytových jednotek a pozemků.

Jablonec nad Nisou: Město vyrovná další spoluvlastnické podíly
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Na dubnovém zasedání zastupitelé rozhodli darovat 51% spoluvlastnické podíly na nemovitostech ve Mšeně, v centru Jablonce a na Vrkoslavicích. 

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42652 lidí

„Tentokrát jsme vyřešili spoluvlastnictví se dvěma bytovými družstvy, a to SBD Pozemní stavby Liberec a SBD LIAZ. Předmětem převodu byl podíl na 12 bytech v ulici Boženy Němcové a 12 bytech v ulici Žitná, spoluvlastnický podíl na domech včetně pozemků v ulici Horská, Lesní a na vrkoslavickém objektu v ulici Kolmá,“ vysvětluje náměstek pro ekonomiku a majetek Milan Kouřil.

S družstvy město uzavřelo smlouvy o sdružení financí na výstavbu bytů z finančních zdrojů Státního fondu rozvoje bydlení, podle kterých po 20 letech budou spoluvlastnické podíly města převedené na bytová družstva. „Na základě rozhodnutí zastupitelů město podíly daruje a poté očekává, že bytová družstva byty a případné podíly na parcelách převedou na své členy,“ dodává Kouřil.

Jablonec řeší problematiku spoluvlastnictví na věcech nemovitých (domech, bytových a nebytových jednotkách a pozemcích) s bytovými družstvy průběžně. „Jako první se řešilo a v současné době již dořešilo spoluvlastnictví města a Bytového družstva HORNÍ PROSEČ. Na město bylo převedených 12 bytů zvláštního určení, 281 bytů a čtyři garáže se postupně převádějí do vlastnictví členů bytového družstva. Do začátku dubna obdrželo majetkoprávní oddělení 149 žádostí o koupi bytu (garáže), přičemž ve stejném období bylo vlastnické právo převedené ke 111 jednotkám. Zbývající žádosti jsou rozpracované,“ vypočítává Libuše Pavízová, vedoucí oddělení majetkoprávního jabloneckého magistrátu.

Poslední spoluvlastnický podíl zbývá městu dořešit s Bytovým družstvem NISA v domě v ulici F. L. Čelakovského. Ten byl zkolaudovaný v roce 2003, proto vypořádání po 20 letech nastane příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…