Jablonec nad Nisou: Město zadalo úklid pozemku Slunečních lázní

27.08.2022 16:34 | Tisková zpráva

V pondělí 29. srpna začne odborná firma s likvidací pozůstatků požáru Slunečních lázní u jablonecké přehrady. Sanace pozemku potrvá dle smlouvy do 16. září, pracovat se bude denně kromě neděle. Na cestě od sauny k areálu Slunečních lázní se bude v těchto dnech pohybovat těžká technika.

Jablonec nad Nisou: Město zadalo úklid pozemku Slunečních lázní
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V pondělí 29. srpna začne firma MIBAG sanace, spol. s. r. o., demolovat zbytky objektu a vyklízet pozemek Slunečních lázní po požáru. „Firma odklidí staticky narušené konstrukce budovy, odpad roztřídí a odveze k likvidaci, celý pozemek nakonec uklidí,“ popisuje vedoucí technického odboru Pavel Kozák s tím, že sanace areálu vyjde na 1,1 mil. korun včetně DPH.

Úklid pozemku potrvá dle smlouvy do 16. září, pracovat se bude denně včetně sobot v čase 7.30-18.30 hodin. „Těžká technika se bude pohybovat po cestě od sauny směrem k lázním, cesta po obvodu území bude přístupná. Po dobu prací je vstup na požářiště zakázaný!“ upozorňuje Kozák. Až firma předá uklizený pozemek zpět, rozhodne rada města o jeho dalším určení.

Jablonečtí radní také projednali prominutí nájemného za Sluneční lázně. „Rozhodnutím rady města bude nájemné prominuté na období, kdy bude probíhat likvidace následků požáru, a proto jej nájemci nebudou moci užívat,“ upřesňuje Kateřina Tuláčková, vedoucí odboru ekonomiky jabloneckého magistrátu.

Sluneční lázně u jablonecké přehrady shořely ve středu 17. srpna v časných ranních hodinách. Na hašení objektu se kromě členů Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje podíleli také jablonečtí dobrovolní hasiči. Hrubý odhad škod se pohybuje v řádech milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…