Jablonec nad Nisou: Mobilní úřad pomůže dvakrát do měsíce

31.05.2021 16:43

S rozvolněním opatření a otevřením úřadu se jablonecký magistrát také vrací k službě mobilní úřad.

Jablonec nad Nisou: Mobilní úřad pomůže dvakrát do měsíce
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Ten nabízí pomoc občanům, kteří jsou trvale nebo přechodně imobilní a potřebují např. ověřit podpis. Službu magistrát nabízí dvakrát v měsíci a je třeba se na ni objednat. V červnu jsou termíny dva, ten první je 8. června.

„Jablonečané, kteří jsou trvale nebo přechodně imobilní, mohou využít službu úředního ověření podpisu v terénu, tedy legalizaci podpisu na různých, zejména smluvních dokumentech,“ říká Václava Palánová, vedoucí oddělení matriky a správních agend jabloneckého magistrátu.

V červnu jsou k dispozici dva termíny, a to 8. 6. a 29. 6. Službu určenou pouze pro imobilní občany a občany se sníženou pohyblivostí lze objednat každý pracovní den na oddělení matriky a správních agend osobně nebo telefonicky na číslech 483 357 743, 483 357 749.

„Osoba, jejíž podpis na dokumentu bude úředník ověřovat, musí být právně způsobilá, schopna číst a psát, musí předložit platný doklad totožnosti, jakým je občanský či řidičský průkaz, cestovní doklad apod.,“ připomíná Palánová s tím, že za každý ověřený podpis se účtuje třicetikorunový správní poplatek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…