Jablonec nad Nisou: Mšenská školka se pyšní novou zahradou

02.09.2020 12:37

Druhé pracoviště MŠ Josefa Hory má upravenou zahradu, kam nakoupila školka společně s městem herní prvky. Zahrada vznikla u budovy bývalé posilovny, do níž byla vestavěná další školková třída v roce 2018. úprava přišla na necelých 250 tis. korun.

Jablonec nad Nisou: Mšenská školka se pyšní novou zahradou
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„V zahradě.  jsou nové herní prvky a pískoviště za 245 tis. korun, město se podílelo částkou 84 tisíc korun, školka ze svého rozpočtu uvolnila 182 tis. korun,“ říká vedoucí oddělení správy nebytových objektů jabloneckého magistrátu Václav Kotek.

V roce 2022 čeká hlavní budovu školky, respektive její zahradu, velká revitalizace, na níž město získalo finanční příspěvek z Národního programu Státního fondu Životní prostředí ve výši téměř půl milionu korun ve výši 181 tis. korun. Realizovat se bude v létě 2022, celkové náklady jsou odhadnuté na více jak 400 tisíc korun a cílem bude inspirativní krajinný prostor vhodný k celoročnímu pobytu dětí ve venkovním prostředí a k výchově o životním prostředí.

„V zahradě MŠ budou využity zejména přírodní materiály a prostor bude doplněn přírodními prvky – např. kameny, kmeny stromů apod. V zahradě budou nové záhony, kompostéry, vznikne herní balanční kopec s tunelem, proutěný tunel s domečkem apod.,“ popisuje budoucí vzhled zahrady u školky v ulici Josefa Hory náměstek primátora pro oblast školství David Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…