Jablonec nad Nisou: Nová minirampa už v srpnu

25.07.2023 22:31 | Tisková zpráva

Nová minirampa se pro zájemce otevře od srpna u jablonecké přehrady pod beach volejbalovým hřištěm. Tato atrakce nebude suplovat skatepark, ale zpestří nabídku vyžití volného času.

Jablonec nad Nisou: Nová minirampa už v srpnu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Vhodných lokalit pro umístění se nabízelo několik, ale ta pod beachem zvítězila především proto, že je dobré mít tuto atrakci v místě, kam člověk jde i za jinou aktivitou,“ říká náměstek primátora pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík a dodává: „Dobře dostupná a oblíbená lokalita beach volejbalových hřišť je z tohoto pohledu nízkoprahová a může tak plnit i funkci sociální prevence.”

Při tvorbě minirampy spolupracovalo město se členy Freestyle klubu Jablonec, z. s., jmenovitě s Janem Valešem, který byl iniciátorem této myšlenky.

Z poptávkového řízení, kdy hlavními kritérii byly cena, termín a architektonická kvalita, jako vítěz vyšla společnost Bonidee MNG s.r.o. V tuto chvíli probíhá, za každodenní kontroly, realizace stavby. Zjištěné nedostatky zhotovitel průběžně odstraňuje a k předání díla by mělo dojít na začátku srpna. Dodavatel přislíbil, kromě jiného také delší záruky a samozřejmě certifikaci.

Nad současným skateparkem se již dlouhou dobu vznášejí otazníky a mnohdy i divoké emoce. „Nový skatepark se projektuje, ale nebude postavený letos, ani příští rok,“ říká Chuchlík a doplňuje, že velmi krátká doba realizace stavby přispěla k tomuto rozhodnutí města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

Užitečnost veřejnoprávních médií

Kde jste přišel na to, že většina společnosti považuje veřejnoprávní média za užitečná a souhlasí s platbami za ně? Dle mého názoru je to lež. Neznám jediného člověka ve svém okolí (stovky lidí), který by s vaším názorem souhlasil. Kdyby se udělalo referendum zda platit, či ne, koncesionářské poplat...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

22:09 Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

Moravskoslezský kraj a město Ostrava pomohou Ostravské univerzitě financovat výstavbu nových vysokoš…