Jablonec nad Nisou: O domácím násilí a násilí na seniorech je potřeba hovořit

11.06.2016 8:32

I letos statutární město Jablonec nad Nisou ve spolupráci s jabloneckou Diakonií ČCE a Centrem sociálních služeb pořádá Koncert proti násilí na seniorech. Koncert se koná už pošesté u příležitosti Světového dne proti násilí na seniorech, který si připomínáme 15. června.

Jablonec nad Nisou: O domácím násilí a násilí na seniorech je potřeba hovořit
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Domácí násilí je problém, o němž je potřeba hovořit a šířit osvětu, aby se oběti ale ani svědci různého typu domácího násilí nebáli promluvit a požádat o pomoc. Koncert problém nevyřeší, ale je dobré si občas i nepříjemné věci připomenout a mluvit o nich. Naše pravidelná setkání v divadle takovou příležitostí jsou,“ říká patron koncertu primátor města Petr Beitl. Letošní ročník se odehraje v rytmu 80. let 20. století, kam diváky svými písničkami přenesou Kamélie – Dana Buštíková a Hana Vlková. Slavnostní program se koná v Městském divadle v Jablonci v pátek 10. června od 15 hodin. Průvodcem Kaméliím bude Alexandr Hemala a o hudební doprovod se postará Orchestr Ladislava Bareše.

Co je to týrání a domácí násilí

Týrání není jen fyzické násilí. Zahrnuje také psychické ponižování, ekonomické využívání, zanedbávání péče či sexuální násilí.

Pokud jste se stali svědkem nebo obětí týrání či domácího násilí, nemlčte. Obraťte se na policii či intervenční centrum, svěřte se lidem ve vašem okolí nebo zavolejte na bezplatnou anonymní linku důvěry. Senior telefon 800 157 157 a poraďte se, jak dále postupovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…