Jablonec nad Nisou: O dotaci na čističku nebo přípojku je možné žádat do října

05.06.2021 12:33

Jeden a půl milionu korun je v rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou pro rok 2021 vyčleněných na Program podpory výstavby technické infrastruktury. Radní na posledním jednání schválili devět nových projektových záměrů.

Jablonec nad Nisou: O dotaci na čističku nebo přípojku je možné žádat do října
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Šest z celkových devíti dosud podaných projektových záměrů, které nyní radní schválili, je na vybudování nových kanalizačních přípojek k domům dosud nenapojeným na veřejnou kanalizaci a tři na domovní čistírny odpadních vod. Jeden projektový záměr na vybudování domovní ČOV k novostavbě v Rýnovicích radní zamítli, jelikož nesplnil kritérium přijatelnosti a byl v rozporu s vyhlášeným programem. Ten nepodporuje předkládání žádostí do 1. kola pro novostavby,“ upřesňuje jablonecký ekonomický náměstek Milan Kouřil.

Program podpory výstavby technické infrastruktury je tradiční dotační program statutárního města. Podporuje výstavbu domovních čistíren odpadních vod a kanalizačních přípojek. O podporu formou investiční dotace mohou žádat majitelé rodinných a bytových domů v katastrálních územích obce Jablonec nad Nisou a získat mohou 50 % z celkových způsobilých výdajů, maximálně však 50 tisíc korun na jednu bytovou jednotku.

Žádosti se předkládají průběžně na oddělení dotací jabloneckého magistrátu ve dvoukolovém systému - v prvním kole tzv. zjednodušená žádost (projektový záměr), teprve v případě schválení radou města se předloží žádost o dotaci v kole druhém. „Žádosti už přijímá oddělení dotací od dubna, nejpozději do 29. října, projekty je možné dokončit až do konce října následujícího roku 2022,“ doplňuje Kouřil.

Veškeré podklady pro žadatele a podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách města v části Magistrát, sekce Životní situace, Finance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…