Jablonec nad Nisou: Očkování se není třeba obávat

03.03.2021 8:38

Obyvatelé jabloneckých bytů zvláštního určení jsou po aplikaci první dávky vakcíny proti nemoci covid-19. Druhá očkovací vlna začne 12. března. Všichni jsou v pořádku, bez vedlejších účinků po očkování. Do registru se mohou přihlašovat také senioři 70+, termíny v očkovacím centru mají dostatečnou kapacitu.

Jablonec nad Nisou: Očkování se není třeba obávat
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Senioři žijící v domech s byty zvláštního určení byli očkováni první dávkou vakcíny Moderna. Teď čekají na aplikaci druhé, s odstupem 28 dnů. „Očkování druhé dávky budeme připravovat stejně jako to první se třemi očkovacími místy. V následujícím týdnu opět začneme telefonovat všem, kdo už první dávku dostali, a sdělovat jim termín druhé aplikace,“ vysvětluje jablonecký náměstek pro oblast sociální David Mánek.

Kompletně jsou očkovaní klienti Domova důchodců v Jabloneckých Pasekách a Domova důchodců U Přehrady. Všichni jsou v pořádku a očkování nepřineslo žádné komplikace. „Není důvod se očkování obávat, od druhé aplikace uběhly už tři týdny a nikdo netrpí zdravotními obtížemi. Stav našich klientů, a to zvláště jejich psychiky, se zlepšil,“ konstatuje ředitel Domova důchodců Jablonecké Paseky Jan Sembdner.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Také v Domově důchodců U Přehrady jsou klienti po očkování v pořádku. „Hovořil jsem s ředitelkou domova, paní Bílkovou, a ta mi potvrdila, že proočkovaných mají 99 % klientů a vedlejších účinků bylo minimum,“ říká náměstek Mánek.

Od pondělí 1. března se mohou k očkování registrovat také senioři od 70 let. Očkovací centrum v městské hale pracuje bez komplikací, v minulém týdnu zde proočkovali 100-150 klientů denně a s vyššími dodávkami vakcín jsou schopní navýšit také kapacitu centra. Co trpí nedostatky, je centrální registrační systém, neboť stále nejsou k očkování zaregistrovaní všichni 80+. „Je možné, že lidé registrovali sebe či svého blízkého ve věku nad 80 let a ještě nemají určený termín očkování. V takovém případě chyba nemusí být na straně registrujících, ale v systému. Zkuste se, prosím, registrovat znovu. V Jablonci n. N., v Liberci, Turnoveˇ i Fry´dlanteˇ máme dostatek volných termínů,“ vyzývá veřejnost mluvčí jablonecké nemocnice Jana Válková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…