Jablonec nad Nisou: Od února bude možné v MHD platit kartou

28.01.2021 9:15

Od 1. února se zároveň upravuje vedení linek MHD a mění se jízdní řády na území města. Neméně důležitou změnou je výměna dosluhujících odbavovacích zařízení. Nově tak bude možné v jablonecké městské dopravě použít k platbě bankovní kartu.

Jablonec nad Nisou: Od února bude možné v MHD platit kartou
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Kromě dopravce a částečné úpravy trasování městských linek městské hromadné dopravy se od začátku února vymění také odbavovací zařízení. „Jablonecká dopravní oslovila několik firem, z nichž nejvýhodnější nabídku podala společnost EM TEST ČR, s. r. o. Za pětiletý provoz odbavovacích zařízení a související služby zaplatí Jablonecká dopravní celkem 2,1 mil. korun. Což je o 700 tis. korun méně, než byl předpoklad,“ sděluje Luboš Wejnar, ředitel Jablonecké dopravní, a.s.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

Nová odbavovací zařízení oproti současným nabídnou cestujícím kombinované odbavení kartou Opuscard a nově i bankovní kartou. Platit bude možné také prostřednictvím elektronických zařízení – mobilními telefony, hodinkami, náramky apod. „Do budoucna se předpokládá rozšíření o další elektronické nosiče a QR kódy,“ doplňuje Wejnar a dodává, že zařízení umožní prodej jízdenek do všech zón IDOL, do budoucna se počítá s možností propojení dalších IDS.

Platební terminály budou opět částečně samoobslužné, avšak oproti dosavadním zvyklostem bude průběh nákupu trochu jiný. „Nejprve zvolíme druh jízdného a poté způsob platby, buď prostřednictvím OPUSCARD nebo bankovní kartou. Pokud budete platit u řidiče, pak se nic nemění, a to ani cena jízdenky,“ upozorňuje ředitel JD, a.s.

„Jelikož se jedná o zásadní změny ve veřejné dopravě, jsme si vědomi, že se nemusí hned od začátku vše povést na 100 %. Přijímáme připomínky a jakékoli náměty k provedeným změnám na e-mailovou adresu jabloneckadopravni@mestojablonec.cz. V průběhu února a března budeme podněty vyhodnocovat a jsme připraveni v dubnu provést případné úpravy,“ uzavírá Jan Zeman, předseda předsednictva JD, a. s.

Veškeré informace k městské hromadné dopravě jsou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…