Jablonec nad Nisou: Od února bude možné v MHD platit kartou

28.01.2021 9:15

Od 1. února se zároveň upravuje vedení linek MHD a mění se jízdní řády na území města. Neméně důležitou změnou je výměna dosluhujících odbavovacích zařízení. Nově tak bude možné v jablonecké městské dopravě použít k platbě bankovní kartu.

Jablonec nad Nisou: Od února bude možné v MHD platit kartou
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Kromě dopravce a částečné úpravy trasování městských linek městské hromadné dopravy se od začátku února vymění také odbavovací zařízení. „Jablonecká dopravní oslovila několik firem, z nichž nejvýhodnější nabídku podala společnost EM TEST ČR, s. r. o. Za pětiletý provoz odbavovacích zařízení a související služby zaplatí Jablonecká dopravní celkem 2,1 mil. korun. Což je o 700 tis. korun méně, než byl předpoklad,“ sděluje Luboš Wejnar, ředitel Jablonecké dopravní, a.s.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

Nová odbavovací zařízení oproti současným nabídnou cestujícím kombinované odbavení kartou Opuscard a nově i bankovní kartou. Platit bude možné také prostřednictvím elektronických zařízení – mobilními telefony, hodinkami, náramky apod. „Do budoucna se předpokládá rozšíření o další elektronické nosiče a QR kódy,“ doplňuje Wejnar a dodává, že zařízení umožní prodej jízdenek do všech zón IDOL, do budoucna se počítá s možností propojení dalších IDS.

Platební terminály budou opět částečně samoobslužné, avšak oproti dosavadním zvyklostem bude průběh nákupu trochu jiný. „Nejprve zvolíme druh jízdného a poté způsob platby, buď prostřednictvím OPUSCARD nebo bankovní kartou. Pokud budete platit u řidiče, pak se nic nemění, a to ani cena jízdenky,“ upozorňuje ředitel JD, a.s.

„Jelikož se jedná o zásadní změny ve veřejné dopravě, jsme si vědomi, že se nemusí hned od začátku vše povést na 100 %. Přijímáme připomínky a jakékoli náměty k provedeným změnám na e-mailovou adresu jabloneckadopravni@mestojablonec.cz. V průběhu února a března budeme podněty vyhodnocovat a jsme připraveni v dubnu provést případné úpravy,“ uzavírá Jan Zeman, předseda předsednictva JD, a. s.

Veškeré informace k městské hromadné dopravě jsou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.