Jablonec nad Nisou: Panda Fanda učí děti orientaci v dopravě

14.12.2019 11:49

Také letos se v závěru roku jablonecká městská policie zaměřila na prevenci kriminality u předškoláků. Preventisté městské policie do prosince navštívili devětadvacet jabloneckých mateřských škol.

Jablonec nad Nisou: Panda Fanda učí děti orientaci v dopravě
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„S inovovaným programem Panda Fanda jsme zaměřili pozornost dětí do oblasti dopravy a soustředili jsme se znalost dopravních značek, výbavu jízdních kol nebo chování účastníků provozu na pozemních komunikacích,“ sděluje Miloslav Lejsek z oddělení prevence kriminality a vzdělávání MP Jablonec nad Nisou.

Podle Lejska je část interaktivní přednášky věnovaná výstroji městských strážníků a například zastavování vozidel. „Tato část přednášky se každý rok setkává u dětí s velkým ohlasem, zvláště když si ji mohou předškoláci i sami vyzkoušet?“ podotýká Lejsek.

Oddělení prevence a vzdělávání MP připravilo pro děti rovněž malý dárek. „Každé dítě dostalo nové pexeso s dopravní tématikou. Plyšový maskot Panda Fanda pak ve školkách dětem,“ připomíná návštěvu městských strážníků.

Preventisté městské policie ve všech jabloneckých mateřinkách zorganizovali letos 29 přednášek, které shlédlo 1527 dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…