Jablonec nad Nisou: Pětadvacet tisíc pro Floriánku

23.09.2020 11:07

Ples statutárního města Jablonec nad Nisou je významnou událostí plesové sezóny. Část výtěžku ze vstupného a prodeje slosovatelných programů je vždy věnována sdružení nebo organizaci, věnujících se práci s dětmi, postiženými, seniory či sociálně slabými. Pokud covid-19 konání plesu nezabrání, pak tentokrát příspěvek ve výši 25 tis. korun připadne organizaci FOKUS Liberec, o.p.s., konkrétně jablonecké kavárně Floriánka.

Jablonec nad Nisou: Pětadvacet tisíc pro Floriánku
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

FOKUS Liberec, o.p.s., poskytuje sociální služby a zaměstnává osoby s duševním onemocněním od roku 1993. V současné době působí na Liberecku, Jablonecku, Českolipsku, Novoborsku, Tanvaldsku a Frýdlantsku. Posláním organizace je podpořit duševně nemocné lidi v samostatném rozhodování, jednání, řešení své sociální, pracovní a zdravotní situace. Proto zřizuje sociální služby chráněného a podporovaného bydlení, pracovní rehabilitace, terénní programy a nabízí pracovní příležitosti na chráněných pracovištích.

„Kavárna darované finanční prostředky použije na dovybavení nových prostor chráněného pracoviště určeného pro devět zaměstnanců se zdravotním postižením a pro nácvik pracovních dovedností,“ říká primátor Jiří Čeřovský s tím, že případný šek předá do rukou zástupce kavárny na městském plese v Eurocentru 13. února 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…