Jablonec nad Nisou: Podnikatelé, kteří požádali, dostanou slevu na nájemném

11.05.2021 12:59

Do konce března mohli podnikatelé, kteří si od města pronajímají prostory, požádat o slevu na nájemném. Radní nyní schválili podporu dvanácti subjektům.

Jablonec nad Nisou: Podnikatelé, kteří požádali, dostanou slevu na nájemném
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Město tímto způsobem chce po dobu dalších čtyř měsíců podpořit jejich podnikání, které během pandemie nemohli vůbec nebo jen omezeně provozovat.

Žádosti o slevu na nájemném v městských prostorách mohli podnikatelé podávat do konce března. „Přiložit museli důvod žádosti, jak svou činnost kvůli epidemickým opatřením omezili, a pokud čerpali kompenzace od státu, tak jaké a v jaké výši. Na základě těchto informací se pak žádosti individuálně posuzovaly,“ vysvětluje jablonecký ekonomický náměstek Milan Kouřil.

Jablonečtí radní nyní schválili podporu dvanácti podnikatelům na čtyři měsíce, konkrétně od letošního července do října. Podpora se pohybuje v rozmezí 25-100 % výše nájemného v městských prostorách.

Už letos v únoru schválili radní odklad splatnosti nájemného od října 2020 do března tohoto roku. „Doplatit nájemné je možné nejdéle do konce července. Odklad platí pro nájemce a podnájemce prostor sloužících k podnikání a městských objektů pronajatých k sociálním účelům a zájmovým spolkům,“ komentuje rozhodnutí rady města náměstek Kouřil a dodává, že město poskytlo také slevu na nájemném ve svých prostorách a objektech sedmi subjektům od března do června ve výši 25, 50 a 100 % z celkové částky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…