Jablonec nad Nisou: Pozitivní test na koronavirus zavřel školku

05.07.2020 8:33

Jablonecká Mateřská škola U Pěti veverek v Arbesově ulici je od 1. července uzavřená. Důvodem je pozitivní test na koronavirus u jednoho dítěte. V karanténě je sedm zaměstnanců školky.

Jablonec nad Nisou: Pozitivní test na koronavirus zavřel školku
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Od 1. července je uzavřená Mateřská škola v Arbesově ulici. Důvodem je potvrzený pozitivní test jednoho dítěte z rodiny, kde byl diagnostikován jeden případ. „V MŠ jsme provedli epidemiologické šetření a vyhledali úzké kontakty, a to jak mezi dětmi, tak personálem. Těmto osobám jsme nařídili karanténní opatření a naplánovali odběry na PCR vyšetření. MŠ v tuto chvíli neprovozuje,“ říká MUDr. Jana Prattingerová, ředitelka odboru protiepidemického KHS LK.

Školka je v tuto chvíli zavřená a projde důkladnou dezinfekcí, sedm zaměstnanců je v karanténě. Pokud bude vše v pořádku, otevře se dle plánovaného prázdninového provozu na poslední dva týdny v srpnu. K docházce od 1. července bylo přihlášených osm dětí, které rodiče zabezpečili jiným způsobem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…