Jablonec nad Nisou: Přehlídky pěveckých sborů se zúčastnilo 150 dětí

21.05.2019 13:59

Šestnáctý ročník festivalu Kytička písniček se uskutečnil 15. května v Jablonci nad Nisou. Přehlídky dětských pěveckých sborů mateřských škol Libereckého kraje se zúčastnilo na 150 dětí z šesti mateřských škol Jablonecka. Akce se konala pod záštitou náměstka hejtmana Petra Tulpy.

Jablonec nad Nisou: Přehlídky pěveckých sborů se zúčastnilo 150 dětí
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Kytička písniček je tradiční akcí, nad kterou rád přebírám záštitu. Jedná se o nesoutěžní přehlídku, která je pro děti dobrou šancí vyzkoušet si vystoupení před publikem. Těší mne vysoká účast malých zpěváčků a především ochota učitelů věnovat čas rozvoji uměleckého cítění u dětí,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Přehlídky se zúčastnily děti z mateřských škol Kapička, Slunečnice, Mšeňáček, Jablíčko, Na Kopečku a samozřejmě dětský pěvecký sbor Skřivánek. „Přehlídka byla pestrá, barevná, s písněmi lidovými i umělými, s doprovodem klavíru, kytary i tahací harmoniky, děti hrály na dětské rytmické nástroje i s doprovodnými tanečky,“ uvádí organizátorka Věra Pokorná.

MŠ Kapička ztvárnila lidové písně, při kterých děti napodobovaly různá řemesla za doprovodu akordeonu. Úvodní skladba z filmu představila piráty z MŠ Slunečnice; nechyběla velká pirátská loď s piráty či převlečené citrónky. S písněmi Petra Skoumala a známé dvojice Svěrák a Uhlíř se představila MŠ Mšeňáček.

Děti z MŠ Jablíčko zpívaly lidové písně, například velice známou skladbu o cestáři. Poprvé se představily Meluzínky z MŠ Na Kopečku s hrou na flétny s klavírním i kytarovým doprovodem. Dětský pěvecký sbor Skřivánek vsadil na veselou vlastní tvorbu i s písní pro jablonecké sportovce. V roli moderátorek se představily Zuzanka Krausová a Kateřinka Poledníková, které uváděly jednotlivé sbory a učitelkám předávaly květiny.

Všechny sbory dostaly diplom za účast, sladkosti a dárky. Akce každoročně probíhá pod taktovkou dětského pěveckého sboru Skřivánek ve spolupráci s jabloneckým Eurocentrem. Podpořilo ji město Jablonec nad Nisou i Liberecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…