Jablonec nad Nisou: Příměstský tábor na městské policii

06.08.2018 16:47

Příměstské tábory jsou v plném proudu i letos. Už od roku 2009 město finančně podporuje pobyt předškoláků, od roku 2014 přispívá i na pobyty dětí z prvních tříd na těchto táborech částkou 100 Kč/den.

Jablonec nad Nisou: Příměstský tábor na městské policii
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Podmínkou je, aby děti měly trvalé bydliště v Jablonci, navštěvovaly některou z jabloneckých MŠ, nebo první třídu ZŠ a pro prázdninovou aktivitu si vybraly některý z registrovaných příměstských táborů.

Není výjimkou, že v programech příměstských táborů bývá návštěva dopravního hřiště nebo přímo služebny městské policie. „V tomto týdnu jsme uspořádali exkurzi pro děti z příměstského tábora, který se koná pod střediskem volného času – Vikýř,“ potvrzuje Miloslav Lejsek z odd. prevence a vzdělávání Městské policie Jablonec nad Nisou.

Celkem ve třech cyklech městskou policii navštívilo 70 dětí. Malí předškoláci si mohli prohlédnout služební radarové auto strážníků, prošli si zázemí sídla městské policie a velmi je zaujalo množství obrazovek na dispečinku městského kamerového dohlížecího systému. Na závěr exkurze dostaly děti propagační materiály městské policie, omalovánky a náramky, které jim budou připomínat nevšední návštěvu u městských strážníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.