Jablonec nad Nisou: Rekonstrukce Kruháče běží podle plánu

20.08.2018 8:36

Budova nízkoprahového centra pro děti a mládež Kruháč na křižovatce U Zeleného stromu prochází rekonstrukcí. Stavební úpravy se postupně dotknou interiéru, fasády i střechy budovy, v níž nově přibude výtah, aby byla zajištěna její bezbariérovost.

Jablonec nad Nisou: Rekonstrukce Kruháče běží podle plánu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Stavební práce začaly v květnu letošního roku. Největší komplikace dosud způsobil strop ve druhém patře. „Část dřevěného krovu přikrytého zdivem byla totiž napadena dřevomorkou. To bylo nutné celé vybourat a dřevo v novém řešení nahradí železobetonová konstrukce. Hotová je již výtahová šachta a některé stavební práce v interiéru, např. cihelné nosné zdivo,“ upřesňuje Pavel Sluka, vedoucí odd. investiční výstavby magistrátu. Během následujících týdnů se stavbaři přesunou také do venkovních prostor. Kompletní dokončení se předpokládá do listopadu letošního roku.

Nízkoprahové centrum provozuje Diakonie ČCE. Díky rekonstrukci objektu se mohou služby rozšířit i do vyšších pater, které dosud nebylo možné využívat. Diakonie bude kromě nízkoprahu pro děti a mládež v budově provozovat ještě terénni i ambulantní sociálně aktivizační službu pro rodiče s dětmi a své zázemí zde najde i pečovatelská služba. „Díky rekonstrukci budeme mít vše pod jednou střechou,“ usmívá se ředitelka jablonecké Diakonie Michaela Albrechtová. Diakonie dnes sídlí na evangelické faře v ulici Pod Baštou, tam mají zázemí i pečovatelky z terénu. Pro poskytování sociálně-aktivizačních služeb využívá Diakonie prostory Spolkového domu.

Po dobu rekonstrukce je nízkoprahové centrum Kruháč přestěhované do domu ve vlastnictví města v Lidické ulici.

Projekt za celkem 13,8 milionu korun je spolufinancován z IPRÚ Liberec – Jablonec nad Nisou. Město, které je vlastníkem objektu, zaplatí z rozpočtu 2,7 milionu korun. Projekt je spolufinancován z EU z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…