Jablonec nad Nisou: Rozhodnutí o dopravní strategii musí padnout do dubna

22.01.2021 11:07

Jablonec nad Nisou se intenzívně a zodpovědně věnuje výběru poskytovatele dopravní obslužnosti Jablonecka od 1. února 2023 na dalších deset let. K tomuto účelu sestavil pracovní skupinu Doprava 2023.

Jablonec nad Nisou: Rozhodnutí o dopravní strategii musí padnout do dubna
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Zastupitelé včera uložili primátoru Jiřímu Čeřovskému zadat zpracování výchozího finančního modelu pro kalendářní rok 2023 ve všech třech možných variantách – externí dopravce, vnitřní a vlastní. Rozhodnutí o tom, zda město zvolí vnitřního nebo veřejného dopravce, by podle primátora mělo padnout do dubna.

Už loni v říjnu jablonečtí radní schválili zpracování dopravně-ekonomické analýzy Strategie MHD Jablonec nad Nisou pro období 2023–2033 společnosti PRO CEDOP, s.r.o. „První pracovní verzi strategie zastupitelé měli k dispozici v prosinci loňského roku. Tehdy k ní vznesli připomínky a doplnění. Konečná verze by měla být k dispozici do konce ledna,“ říká jablonecký primátor Jiří Čeřovský.

Zastupitelé se na základě zpracovaných analýz mají rozhodnout nejen o druhu pohonu vozového parku, ale také zda hromadnou dopravu bude město provozovat vlastním nebo externím dopravcem či přijme jako vnitřního dopravce DPMLJ. Termín, do kterého by mělo padnout rozhodnutí, jakou cestou se bude město ubírat, je duben 2021. „Každý další odklad je riziko, že nestihneme dopravu od 1. února 2023 připravit,“ dodává Čeřovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…