Jablonec nad Nisou: Rybářské povolenky cizinci zakoupí v turistickém infocentru

20.07.2019 14:52

Jablonecká přehrada v létě láká nejen plavce a vodáky, ale i rybáře. Cizincům se rybaření snaží usnadnit zdejší turistické infocentrum.

Jablonec nad Nisou: Rybářské povolenky cizinci zakoupí v turistickém infocentru
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Pro zahraniční turisty je cesta k rybaření v Čechách poněkud komplikovanější. Snažíme se jim proto pomoci. Jednak s překonáním jazykové bariéry a také v době letní sezóny prodáváme rybářské povolenky přímo v našem turistickém infocentru,” říká vedoucí infocentra Hanka Herkommerová. Množstvím formalit jsou cizinci často zaskočeni. Nejprve si musí vyřídit na magistrátě český rybářský lístek, což obnáší vyplnění formuláře a zaplacení poplatku. Teprve poté si mohou zakoupit rybářskou povolenku. „Úředníci jsou velmi vstřícní a snaží se rybářské lístky pro cizince vyřizovat do druhého dne, i když ze zákona mají lhůtu o mnoho delší,” chválí si spolupráci Hanka Herkommerová a přidává perličku z letošních prázdnin: „Nedávno tu byla skupinka Němců, kteří chtěli rybařit. Jejich představa byla, že vše vyřídí u nás na místě na počkání a vyrazí na přehradu. Zmíněné formality však vyžadují dvě návštěvy magistrátu, což i při maximální vstřícnosti úředníků znamená dva dny. Zkoušeli tedy nejprve zjistit, jak vysoká je pokuta, pokud by chytali načerno. Ale to jsme jim naštěstí rozmluvili upozorněním, že na březích přehrady probíhají pravidelné kontroly za přítomnosti policie.”

Na turistickém infocentru v Jablonci nad Nisou lze po dohodě s Českým rybářským svazem zakoupit během letní sezóny rybářské povolenky jak pro mimopstruhové tak i pro pstruhové revíry. Největší zájem je o jednodenní povolenky mimopstruhové. Rybaří u nás především Němci, dále Holanďané a Dánové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…