Jablonec nad Nisou: Senioři vstoupili do nového roku s hudbou a vlastním kalendářem

08.01.2016 17:38 | Zprávy

Novoročním posezením s hudbou a poděkováním těm nejaktivnějším z nich, zahájili rok 2016 i jablonečtí senioři. Koncert, který pro ně připravilo Centrum sociálních služeb (CSS) ve spolupráci se statutárním městem Jablonec nad Nisou, se konal ve Spolkovém domě a byl důstojným vykročením do nového roku.

Jablonec nad Nisou: Senioři vstoupili do nového roku s hudbou a vlastním kalendářem
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

V úvodu slavnostního odpoledne sál zaplněný seniory pozdravili primátor Petr Beitl a náměstek Pavel Svoboda. Oba jim přáli pevné zdraví a neutuchající elán do letošního roku. „Už se těším na nějaký škrpálnický výlet,“ usmíval se primátor a chválil nejstarší jabloneckou generaci za to, jak jsou aktivní a nápadití.

Jablonečtí senioři totiž jen pasivně nepřijímají to, co pro ně CSS připraví, ale na řadě aktivit se také sami podílejí. Výsledkem vzájemné spolupráce je nejen zmíněný seriál výletů a pochodů Jablonecký škrpál, ale například také kalendář na rok 2016. Ten s podporou a pomocí Centra sociálních služeb nafotili sami senioři oblečení do dobových kostýmů. Kalendář byl novoročním překvapením a všichni přítomní si jej odnesli jako dárek

Na programu koncertu byly melodie předních českých skladatelů Smetany, Dvořáka, Suka a dalších v podání houslistů Jitky a Ondřeje Koláčných, zpívala Veronika Vildmanová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…