Jablonec nad Nisou: Sokolka má podporu do konce roku

12.09.2022 14:51 | Tisková zpráva

Až do konce roku 2022 bude statutární město Jablonec nad Nisou podporovat činnost Integračního a komunitního centra Sokolka. Ze svého rozpočtu město poskytne centru 50 tis. korun měsíčně.

Jablonec nad Nisou: Sokolka má podporu do konce roku
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Město přispívá integračnímu centru Sokolka hned od počátku jeho činnosti v březnu tohoto roku, a to částkou 55 tis. Kč měsíčně. Peníze byly určené na provoz centra v jablonecké sokolovně.

„Také na letní prázdniny město uzavřelo s TJ Sokol Jablonec nad Nisou smlouvu o zajištění služeb integračního centra, přičemž podpora činila za dva měsíce celkem 100 000 Kč,“ konstatuje vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová.

Po vyhodnocení dosavadní činnosti integračního centra jablonečtí radní odsouhlasili další finanční podporu do konce kalendářního roku, tentokrát ve výši 55 tis. Kč měsíčně. Částka zahrnuje nájem za užívané prostory, které doposud TJ Sokol poskytoval bezplatně, úhradu drobných oprav, popřípadě i rozšíření výuky českého jazyka a otevření večerní školy pro uplatnění v samostatném podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…