Jablonec nad Nisou: Středoškoláci navrhují, jak zlepšit své školy

16.01.2020 13:59

Relaxační jídelna, Sezení na chodbách, Společná studentská místnost aneb Studenťárna a Galerie Dvorek - to jsou nápady, které soutěží v projektu Lepší místo ve škole Jablonec nad Nisou o 50 tisíc korun. Do 28. ledna je může svým hlasováním podpořit také veřejnost.

Jablonec nad Nisou: Středoškoláci navrhují, jak zlepšit své školy
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

V loňském roce proběhlo pilotní kolo projektu Lepší místo na škole Jablonec nad Nisou, které se soustředilo na sedm základních škol. „Byl jsem nadšený, jaké máme v Jablonci šikovné děti. Bylo skvělé pozorovat, jak s naprostou bravurou dokázaly zaplněnému sálu představit své nápady na zlepšení svých škol,“ vzpomíná na pilotní projekt náměstek pro oblast školství David Mánek, který reprezentuje jednoho z partnerů projektu, statutární město Jablonec nad Nisou.

Do letošního kola zaslali studenti čtyř středních škol celkem 70 nápadů, do finále vybralo vedení každé školy společně se studenty po jednom a dva z nich získají po 50 tisících korunách. „S vítězstvím může studentům pomoci každý z veřejnosti, Stačí, když bude do 28. ledna hlasovat v anketě ZDE prostřednictvím ankety vytvořené na platformě Mobilní rozhlas,“ nabádá Mánek.

Hlasy je možné posílat projektům z dílny VOŠMO a OA, SPŠT, SUPŠ a VOŠ a Gymnázia U Balvanu. Každý hlasující má k dispozici tři kladné hlasy, jež může dát jednomu nebo je rozdělit mezi více studentských projektů. „Středoškoláci v tuto chvíli zpracovávají prezentace, kterými o velkém finále, tzv. Dni D, ve středu 29. ledna v Eurocentru Jablonec představí porotě složené z partnerů a podporovatelů projektu své nápady a návrhy jejich realizace,“ říká Lucie Kolková z Lepšího místa.

„Bude zajímavé sledovat, jak se po loňských žácích základních škol i jablonečtí středoškoláci postaví k takto komplexnímu a užitečnému projektu, v němž musí prokázat vlastní aktivitu, schopnost spolupracovat, překonávat překážky i řadu dalších velmi praktických dovedností. Považujeme za klíčové mladé lidi podporovat v tom, aby něco dokázali udělat pro své okolí, a Lepší místo ve škole je pro to ideální tréninková platforma,“ doplňuje Vladimír Stanislav, člen správní rady Nadace JABLOTRON, která je hlavním partnerem projektu Lepší místo na škole. „Nadace JABLOTRON finančně podpoří jeden vítězný nápad v hodnotě 50 000 korun. Druhý vítězný nápad pak rovným dílem budou financovat statutární město Jablonec nad Nisou a Liberecký kraj,“ připomíná Kolková. Všichni tři partneři se pak podělí o finanční nároky plynoucí z organizace soutěže

Sledujte ZDE a ZDE

Do 28. ledna můžete návrhy podpořit svým hlasováním ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…