Jablonec nad Nisou: Už teď je třeba přemýšlet o dalším zajištění dopravy

20.11.2020 10:39

Jablonečtí zastupitelé jednali o způsobu, jak zajistit dopravní obslužnost města a okolních obcí sdružených ve svazku Dopravního sdružení obcí Jablonecka (DSOJ) od února roku 2023. Ten by měla vyhodnotit analýza porovnávající možnosti, kterou má primátor předložit zastupitelům nejpozději do konce března 2021.

Jablonec nad Nisou: Už teď je třeba přemýšlet o dalším zajištění dopravy
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Analýza, jejíž předložení uložili na listopadovém jednání zastupitelé primátoru města Jiřímu Čeřovskému, porovná možnosti zajištění dopravy, a to prostřednictvím vlastního dopravce - společnosti Jablonecká dopravní, a. s., externího dopravce na základě zadávacího řízení a vnitřního dopravce - Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a. s. (DPMLJ).

„Analýza by měla vyhodnotit efektivnost a hospodárnost jednotlivých možností, porovná ekonomické parametry zajištění služby společnosti Jablonecká dopravní, a. s., versus externí dodavatel,“ komentuje primátor Čeřovský. Ten konstatuje, že během jednání zastupitelstva 5. listopadu učinil další nabídku na zajištění dopravy od roku 2023 také primátor sousedního Liberce Jaroslav Zámečník prostřednictvím DPMLJ jako vnitřního dopravce. „Ta je zajímavá i z hlediska koordinace a zefektivnění veřejné dopravy v širším území obou měst a jejich okolí. Zkušenosti z roku 2020 související s dopady pandemie COVID-19, kdy počty cestujících značně kolísaly, ukazují, že vnitřní dopravce může operativně upravovat požadavky na zajištění dopravy,“ doplňuje primátor.

Kromě předložení analýzy uložili zastupitelé primátoru Čeřovskému projednat možnosti zajištění dopravy také s ostatními obcemi sdruženými do DSOJ a zjistit jejich preference. Cílem je zajistit obyvatelům Jablonce i okolních obcí hospodárnou a bezpečnou moderní veřejnou dopravu na období deseti let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…